Skapa bra förutsättningar

Att se om sitt hus brukar det heta när man pratar ekonomi. Det gäller både privat och som företagare. Det är skönt att veta att det finns en buffert för oförutsedda händelser och att spara ihop ett kapital för just detta är att skapa bra förutsättningar för sin ekonomi.

Spara pengarDet ser olika ut hos alla och vi har inte samma förutsättningar rent ekonomiskt. Vissa tjänar mer pengar än andra och andra har ett annat tänk när det kommer till ekonomi. Det kan vara bra att se om sitt hus och skapa bra förutsättningar efter den förmåga man har. Har man lite inkomst så kan man spara lite, har man högre inkomst kan man spara mer.

Någon sa någon gång att det är bra att ha en månadslön på ett sparkonto och det vore inte så dumt om alla kunde ha det så. Nu har inte alla den förutsättningen att kanske kunna spara ihop en månadslön, men om man under en längre period spara lite så efter ett tag så kan man ha kommit en bra bit på väg.

Något man också kan göra för att få in lite extra pengar är att se över de saker man äger, finns det möjlighet att avyttra och sälja något för att fin lite pengar för att sätta in de på ett sparkonto. Om man funderar så kan det finnas saker som man aldrig använder och som bara står och samlar damm som någon kan köpa och få nytta av.

Post Navigation