Börja om på nytt

Att driva eget företag är inte alltid lätt, ibland så kommer det stunder då man inte alls vill hålla på med det man håller på med. Är det så att det är dags att göra något annat och börja om på nytt. Kanske det är så att du har slut på idéer och hur du ska få ditt företag ska gå vidare. Är det dags att avveckla företaget?

FöretagareDet kan vara så att någon känner igen sig i situationen att som företagare vilja att göra något annat. Man kanske har drivit företaget i en massa år och känner att man skulle vilja syssla med något annat. Det kan vara dags att låta någon annan ta över ditt aktiebolag eller vilken bolagsform du driver och antingen ta en anställning eller skapa något nytt. Det kan låta dramatiskt med en likvidation av företaget men det är inte så brutalt som det låter utan man ser bara till att någon köper upp ditt bolag och tar hand om själva likvidationen av det.

Det finns olika sätt att avsluta ett företag, likvidation är ett och kanske det snabbaste sättet. Att sälja sitt aktiekapital är ett annat, då gäller det att hitta en köpare, det går också att överlåta företaget till någon i famlijen genom arv eller gåva, då gäller det att någon av dessa är intresserade. Här kan du läsa mer hur du gör för att avveckla ditt företag. Det kan ta upp till 8 månader om du gör en likvidation av företaget innan allt är klart, anlitar du någon så kan du få betalt för ditt företag direkt och du avsäger dig ansvaret för företaget och den som utför likvidationen tar över allt.

Post Navigation